İYTE II. En İyi Ders Tasarımı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Baran ve Eğitimden Sorumlu Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Gamze Tanoğlu Hocalarımızın öncülüğünde, Enstitümüz Eğitim Direktörlüğü ve UZEM iş birliğiyle ikincisi düzenlenen “İYTE II. En İyi Ders Tasarımı Ödülleri” sahiplerini buldu.

Başvuruda bulunulan dersler arasından, nesnel değerlendirme ölçütlerine göre puanlama yapılarak belirlenen üç ders tasarımı ödül almaya hak kazandı. İlgili dersler, dersi alan öğrencilerin değerlendirmelerinin yanı sıra aşağıdaki kriterler kapsamında uzman hakemler tarafından değerlendirildi ve puanlandı:

1. Derse Genel Bakış
     2. Öğrenme Çıktıları (Yetkinlikler)
     3. Ölçme ve Değerlendirme
     4. Öğretim Materyalleri ve Kaynakları
     5. Öğretim Etkinlikleri, Etkileşim ve Öğrencinin Derse Bağlılığı
     6. Derste Yararlanılan Teknolojiler
     7. Öğrenci Desteği
     8. Erişilebilirlik

Değerlendirme sonucunda,

1’incilik ödülünü “HUM250 Toplumsal Sorumluluk Projeleri” dersiyle Dr. Öğr. Üyesi Ozan Uştuk,

2’ncilik ödülünü “MBG404 Bilişimsel Biyoloji” dersiyle Dr. Öğr. Üyesi Atakan Ekiz,

3’üncülük ödülünü ise “CP401 Kentsel Tasarım” dersiyle Prof. Dr. Koray VelibeyoğluProf. Dr. İpek AkpınarDr. Öğr. Üyesi Esin Özdemir UlutaşDr. Öğr. Üyesi Nicel SaygınÖğr. Gör. Dr. Can Gündüz almaya hak kazandılar.

Hocalarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.