Uzaktan Eğitim Ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Hakkında Bilgilendirme

Değerli Öğrencilerimiz,

Bu metin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVK) kapsamında bir bilgilendirme metnidir.

YÖK kararları doğrultusunda, uzaktan eğitime başlayacağımız bu süreçte, eğitim-öğretim faaliyetlerimizi gerek online (çevrimiçi) gerek offline (çevrimdışı) olarak sürdürmeyi planlıyoruz. Sürece dair özellikle belirtmek istediğimiz konu, çevrimdışı ve/veya canlı ders anlatımı sürecindeki tüm ses ve görüntü kayıtlarının KVK bakımından ilgili öğretim elemanımıza ait ‘’kişisel veri’’ niteliğinde olduğudur. Dolayısıyla söz konusu içerikler sadece ders anlatımı amacıyla ve yalnızca İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ne ait platformlarda kullanılmak üzere hazırlanmaktadır.

Bu bağlamda, uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilecek derslere ilişkin materyalleri, görüntü ve/veya ses kayıtlarını hiçbir şekilde kurumumuzun yazılı onayı olmaksızın üçüncü kişilerle paylaşamayacağınızı, elektronik ortamda kullanamayacağınızı, herhangi bir sosyal iletişim mecrasında yayınlayamayacağınızı ve bu yükümlülüğün eğitiminizi tamamlamanız ve/veya kurumumuz ile aranızdaki ilişkinin sona ermesinden sonra da devam edeceğini özellikle belirtmek isteriz.

Kişisel verilerin korunmasına yönelik kanun gereğince, çevrimdışı veya canlı derslerin, öğrencilerimiz tarafından kesinlikle herhangi bir cihaz ile (cep telefonu, kamera, ses kayıt cihazı vb) kayıt altına alınmaması ve herhangi bir platformda yayınlanmaması gerekmektedir.

Derslere dair belirtilen materyallerin izinsiz paylaşımı, dersi yapan öğretim elemanımızın kişisel verilerinin ihlali anlamına gelmektedir. Böyle bir durumda tüm sorumluluk izinsiz paylaşımı gerçekleştiren ilgili kişi/kişilerde bulunmaktadır.

Konuyla ilgili gerekli hassasiyeti göstermenizi rica eder, sağlıklı ve verimli bir dönem dileriz.