İYTE En İyi Ders Tasarımı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Yusuf Baran ve Eğitimden Sorumlu Rektör Yardımcımız Sayın Prof.Dr. Gamze Tanoğlu Hocalarımızın öncülüğünde, Enstitümüz Eğitim Komisyonu ve Merkezimiz iş birliğiyle birincisi düzenlenen “İYTE En İyi Ders Tasarımı Ödülleri” sahiplerini buldu.

Başvuruda bulunulan dersler arasından, nesnel değerlendirme ölçütlerine göre puanlama yapılarak belirlenen üç ders tasarımı ödül almaya hak kazandı. İlgili dersler, dersi alan öğrencilerin değerlendirmelerinin yanı sıra aşağıdaki kriterler kapsamında uzman hakemler tarafından değerlendirildi ve puanlandı:

1. Derse Genel Bakış
  2. Öğrenme Çıktıları (Yetkinlikler)
  3. Ölçme ve Değerlendirme
  4. Öğretim Materyalleri ve Kaynakları
  5. Öğretim Etkinlikleri, Etkileşim ve Öğrencinin Derse Bağlılığı
  6. Derste Yararlanılan Teknolojiler
  7. Öğrenci Desteği
  8. Erişilebilirlik

Değerlendirme sonucunda,

1’incilik ödülünü “BE410 Doku Mühendisliğine Giriş” dersiyle Dr. Betül Aldemir-Dikici,

2’ncilik ödülünü “ID202 Endüstriyel Tasarım Stüdyosu II” dersiyle Doç.Dr. Nilufer Talu,

3’üncülük ödülünü ise “ENG302 Teknik Yazım ve İletişim” ve “BE206 Akışkanlar Mekaniği” dersleriyle Dr.Öğr. Üyesi Sinem Bezircilioğlu ve Dr. Serkan Dikici almaya hak kazandılar.

Hocalarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Hocalarımızın ders yürütme süreçlerini anlattıkları ve ders unsurlarına ilişkin yansıtmalarını içeren Öz-Değerlendirme Form’ları, hocalarımızın izni dahilinde aşağıda sizlerle paylaşılmaktadır: